Početna

Bokserke Viteza otvaraju novu sezonu

Tradicionalnim okupljanjem na početku godine u Kik boks klubu Niš, odnosno, Boks klubu Vitez, obeležili su još jednu uspešnu sezonu i najavali planove ze nastupajuću, piše portal sprotjuga.rs.

I pored “okrnjene” sezone niški kik boks klub je uspeo da u disciplinama K1, loukik i fulkontak bude prvia, kao i zbirno u ukupnom plasmanu. Pored toga paralelno takmičeći se u boksu u generalnom plasmanu devojke Boks kluba Vitez bile su najuspešnije u državi, dok je muški deo ekipe zauzeo treće mesto. Tome treba dodati i veliki broj trofeja na revijama održanim u zemlji prethodne godine.

Kao bitnu stvar u klubu ističu i zadržavanje kontinuiteta u održavanju međunarodnog kik boks turnira Balkan best fighters. On je ovog puta zbog zauzetosti niških hala održan u Jagodini uz veliku pomoć tamošnjeg predsednika Skupštine grada, Dragana Markovića “Palme”.

Kraj sezone je obeležila i sjajna pobeda u profi boksu najtrofejnijeg takmičara niškog kluba, Novaka Radulovića. “Novak je u prethodnoj godini imao četiri meča u profi boksu i sva četiri je dobio. Posebno je značajna pobeda na samom kraju 2020. u Hamburgu nad, do sada neporaženim, Nemcem turskog porekla, Jildirimom. Ova pobeda je Novaku dosta podigla rejting tako da uskoro očekujemo nove pozive od agencije “Univerzum”, organizatora ovih profi borbi.“- istakao je Srđan Radulović, otac i trener Novaka Radulovića.

Što se tiče naredne sezone u klubu ističu da će prioritet biti takmičenja u olimpijskom boksu:

“To je bio plan i ove godine, ali smo stigli i na boks i na kik boks. Jeste napornije, ali smo smogli snage, a pošto se termini takmičenja nisu preklapali uspeli smo paralelno da se takmičimo u oba sporta. Nadamo se da se i u nastupajućoj sezoni neće poklapati i da ćemo moći da guramo na dva fronta, malo je teže, ali nam se ne odustaje ni od jednog takmičenja.“- rekao je alfa i omega niškog kluba Srđan Radulović.

Novu sezonu otvaraju bokserke koje već od ponedeljka 11. januara kreću sa borbama na, jubilarnom, 10. Kupu nacija u Somboru. Boks klub Vitez će predstavljati tri dame: Nina Stajković, Nada Krivačević i Nikolina Stevanović.

Pratite najnovija sportska dešavanja i na portalu sportjuga.rs.

O klubu

🥊KIK BOKS KLUB “NIŠ” – NAJBOLJI KLUB U SRBIJI

🥊 OSNOVAN 2007. godine

🥊OSNIVAČ I TRENER: Srdjan Radulovic – selektor i trener reprezentacije Srbije

🥊 KIK BOKS KLUB “NIS” -AKTUELNI APSOLUTNI SAMPIONI SRBIJE I CENTRALNE SRBIJE

🥊 KIK BOKS KLUB “NIS” -VISESTRUKI SAMPIONI SRBIJE U K-1, LK, FC, KL

🥊KIK BOKS KLUB “NIS” -TAKMICARI KLUBA SU OSVOJILI REKORDNIH PREKO 130 KIK KLUPSKIH PEHARA, I PREKO 100 PEHARA ZA NAJBOLJE BORCE PRVENSTVA.

🥊KIK BOKS KLUB “NIS” – VIŠESTRUKI OSVAJAČ “BALKANS BEST FIGHTERS” TURNIRA

🥊 KIK BOKS KLUB “NIŠ” – U PROSEKU GODINIŠNJE SE OSVOJI OD 120-160 MEDALJA, SVAKE GODINE 20-25 SAMPIONA SRBIJE-SVETSKI ŠAMPIONI -EVROPSKI ŠAMPIONI – BALKANSKI ŠAMPIONI… 8 PROFESIONALNIH POJASEVA – Novak Radulović