Početna

Svetsko prvenstvo, juniori, Rimini, 06-14.09.2014.

Svetsko ITALIJA NIS

Srpski kikbokseri osvojili su 15 medalja na Svetskom prvenstvu za juniore koje je održano od 06-14.09.2014. u italijanskom gradu Riminiju. Sa osvojenih 8 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medlje, Srbija je zauzela visoko 2. mesto iza Rusije od 57 zemalja učesnica.

Od reprezentativaca Srbije iz kik boks kluba “Niš”, zlatne medalje osvojili su Jovana Ignjatović i Danilo Ratkić, a bronzanom se okitio Novak Radulović.

Svetski prvak u kategoriji do 60 kg, postala je Jovana Ignjatović u konkurenciji mlađih juniora do 17 godina. Do najvećeg priznanja u karijeri Jovana je stigla pobedama nad Portugalkom Marianom Vilele i Ninom Pavlović. U dosadašnjoj karijeri Jovana je osvajala prvenstvo Srbije i pobednik je Balkanskog kupa 2014. godine.

Šampion Sveta u kategoriji do 67 kg, postao je i Danilo Ratkić kod mlađih juniora do 17 godina. Do titule najboljeg na planeti Danilo je stigao pobedama protiv Makedonca Edisa Ramadania i Rusa Andrej Aksenova. U dosadašnjoj karijeri Danilo je bio trostruki šampion Srbije u kik boksu, prvak Srbije u boksu, osvajač je srebrne medalje na Svetskom kupu 2014, i bronzane medalje na prvenstvu Evrope 2013. godine.

Bronzanu medalju kod juniora do 19 godina, osvojio je Novak Radulović -67 kg. Novak je do medalje stigao pobedama protiv Rumuna Eduarda Chelariua, predstavnika Azerbejdžana Sunay Mammadova, a u polufinalu je zaustavljen od Rusa Evgeni Kucheneva koji je imao prednost od nekoliko poena. U dosadašnjoj karijeri Novak je osmostruki šampion Srbije u kik boksu, pobednik Evropskog kupa 2013, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Sveta 2012, bronzane medalje na prvenstvu Evrope 2013, bronzane medalje na Svetskom kupu 2014, bronzane medalje na Balkanskom kupu 2014.

Stefan Paunović, jedini predstavnik iz Niša koji se na žalost vratio bez medalje iz Riminija, nastupao je u kategoriji -71 kg u konkurenciji mlađih juniora do 17 godina. Iako je bio jedan od najmlađih učesnika na SP, prikazao je odličnu borbu, ali je u 3.rundi Rus napravio blagu bodovnu prednost koju je sačuvao do kraja meča. Stefan je u dosadašnjoj karijeri bio šest puta prvak Srbije u kik boksu i vicešampion u boksu.

“Ovo je veliki uspeh naših takmičara, koji su u veoma jakoj konkurenciji nastavili da donose medalje sa najjačih međunarodnih takmičenja. Ovim ne samo da su nastavili uspehe iz predhodnih godina, već su najavili još svetliju budućnost najuspešnijeg srpskog kluba” – istakao je Srđan Radulović, trener Kik boks kluba “Niš” i trener reprezentacije Srbije.

Svetsko Italija Novak

Svetsko Italija Danilo

Svetsko Italija Jovana

Svetsko Italija Svi

O klubu

🥊KIK BOKS KLUB “NIŠ” – NAJBOLJI KLUB U SRBIJI

🥊 OSNOVAN 2007. godine

🥊OSNIVAČ I TRENER: Srdjan Radulovic – selektor i trener reprezentacije Srbije

🥊 KIK BOKS KLUB “NIS” -AKTUELNI APSOLUTNI SAMPIONI SRBIJE I CENTRALNE SRBIJE

🥊 KIK BOKS KLUB “NIS” -VISESTRUKI SAMPIONI SRBIJE U K-1, LK, FC, KL

🥊KIK BOKS KLUB “NIS” -TAKMICARI KLUBA SU OSVOJILI REKORDNIH PREKO 130 KIK KLUPSKIH PEHARA, I PREKO 100 PEHARA ZA NAJBOLJE BORCE PRVENSTVA.

🥊KIK BOKS KLUB “NIS” – VIŠESTRUKI OSVAJAČ “BALKANS BEST FIGHTERS” TURNIRA

🥊 KIK BOKS KLUB “NIŠ” – U PROSEKU GODINIŠNJE SE OSVOJI OD 120-160 MEDALJA, SVAKE GODINE 20-25 SAMPIONA SRBIJE-SVETSKI ŠAMPIONI -EVROPSKI ŠAMPIONI – BALKANSKI ŠAMPIONI… 8 PROFESIONALNIH POJASEVA – Novak Radulović