Početna

Deca u kik boksu

Poslednjih godina sve više dece se opredeljuje za KIK BOKS. Što ranije počnu sa treninzima, stiču samopouzdanje koje će im kasnije mnogo značiti. Većina trenira REKREATIVNO, ali ima i onih kojima je glavni cilj TAKMIČENJE i postizanje vrhunskih rezultata.

Prva i najbitnijastvar je pronaći sport koji odgovara detetu i pustiti ga da samo odlući kojim će se sportom baviti. Najbitniji je stručan rad u klubu (teže i odgovornije je raditi sa decom nego sa odraslima), deca imaju urođenu kondiciju i ne treba ih previše opterećivati, nego raditi kordinaciju i tehniku, da bi prave rezultate pokazali u kasnijem periodu kada je najpotrebnije.

Predrasude da je KIK BOKS opasan sport, odavno više ne važe, jer ukoliko pravilno trenirate i što ste spremniji, minimalne su mogućnosti povredivanja.

Pored sigurnosti koju stiču veoma brzo, deca se pravilno razvijaju u psihofizičkom pogledu. Pravilno se razvija koštano-mišićni sistem (jer u kik boksu su aktivni mišići celog tela), kao i motoričke sposobnosti i za kratko vreme stiče se pravilna kordinacija koja je neophodna za sport.

Vežbanjem se poboljšava cirkulacija, a kod punijih osoba dolazi do topljenja viška kilograma i doterivanja linije, a samim tim i do većeg samopouzdanja.

U periodu kada se prođe kompletna škola kik boksa (udarci, blokovi, otkloni, eskivaže…) , oni koji se odluče za bavljenje takmičarskim kik boksom, počinju sa laganim sparinzima sa vršnjacima kod kojih je nivo znanja podjednak njihovom.

Kao i u svakom sportu, neka deca su talentovana i zrelija i u startu pokazuju bolje rezultate od svojih vršnjaka, ali ne mora da znači da će kasnije imati i bolje rezultate, jer talenat je samo preduslov, sve ostalo je rad i zalaganje na treningu.Svi mi znamo bar jednog sportistu za koga kažu “bio je najbolji”,  malo nas poznaje sportistu koji je trenutno najbolji.

kik boks deca
Najmlađi šampioni iz Kik boks kluba “Niš”:
Nina Stajković-Ognjen Mitrović-Mila Kuhta-David Spasić-Nikola Lazarević

O klubu

🥊KIK BOKS KLUB “NIŠ” – NAJBOLJI KLUB U SRBIJI

🥊 OSNOVAN 2007. godine

🥊OSNIVAČ I TRENER: Srdjan Radulovic – selektor i trener reprezentacije Srbije

🥊 KIK BOKS KLUB “NIS” -AKTUELNI APSOLUTNI SAMPIONI SRBIJE I CENTRALNE SRBIJE

🥊 KIK BOKS KLUB “NIS” -VISESTRUKI SAMPIONI SRBIJE U K-1, LK, FC, KL

🥊KIK BOKS KLUB “NIS” -TAKMICARI KLUBA SU OSVOJILI REKORDNIH PREKO 130 KIK KLUPSKIH PEHARA, I PREKO 100 PEHARA ZA NAJBOLJE BORCE PRVENSTVA.

🥊KIK BOKS KLUB “NIS” – VIŠESTRUKI OSVAJAČ “BALKANS BEST FIGHTERS” TURNIRA

🥊 KIK BOKS KLUB “NIŠ” – U PROSEKU GODINIŠNJE SE OSVOJI OD 120-160 MEDALJA, SVAKE GODINE 20-25 SAMPIONA SRBIJE-SVETSKI ŠAMPIONI -EVROPSKI ŠAMPIONI – BALKANSKI ŠAMPIONI… 8 PROFESIONALNIH POJASEVA – Novak Radulović